Κυριακή, Ιουνίου 02, 2013

Ανδρομέδα...





Ο μήνας Μαιμακτηριών είχε προχωρήσει αρκετά και η νύχτα ερχόταν πιο γρήγορα τώρα, το φεγγάρι ήταν ολόγιομο, πανσέληνος, μέσα στο ιερό του Δία που είχε κατασκευαστεί για την λατρεία του Θεού και της μυήσεις




επικρατούσε απόλυτη σιγή, το μόνο φως από τις δάδες που κρατούσαν οι ιερείς και η μυρωδιά από το σανταλόξυλο και την κανέλλα που έκαιγαν για να καθαγιάσουν και να καθαρίσουν το χώρο από πνεύματα και τις ρυπαρές παρουσίες, τις υποχθόνιες, που πάντα καιροφυλαχτούσαν σε κάθε μύηση για να πάρουν την ψυχή όποιου νέου ερχόταν για να μυηθεί, όμως η Αρχιέρεια ήταν καλά προστατευμένη  μόνο που δεν το ήξερε ακόμα. Είχε προστάξει η Αριάδνη την μύηση αυτή για να μπορέσει να εντάξει την προστατευόμενη της στα Ιερά της, αλλά και για να την προστατέψει όσο μπορούσε από αυτό που ήξερε πως ερχόταν. Θα έκανε τα πάντα να απομακρύνει τον κίνδυνο που την πλησίαζε ακόμα και αν έπρεπε η ίδια να τιμωρηθεί από τον Απόλλωνα.

 Οι δώδεκα γηραιοί μύστες την είχαν ήδη περικυκλώσει στεκόταν όρθια, γυμνή πάνω στο βωμό και την κοίταζαν με θαυμασμό. Είχε περάσει τα στάδια της διαδικασίας και τώρα έφταναν στην ευθεία της κορύφωσης.

Οι μύστες ήταν η στιγμή τους να μεταμορφωθούν, τους πλησίασε ο Ιεροφάντης και έδωσε την εντολή να βαφτούν, ο καθένας τους  έπαιρνε στα χέρια του το ιερό σκεύος με την λευκή βαφή και την περνούσε στο πρόσωπό του, ενώ ο Ιεροκήρυκας περιφερόταν με το σκήπτρο στα χέρια ψάλλοντας ύμνους και ιερές κουβέντες για τον Θεό τους τον Δία άρχισαν να κροταλίζουν τα μικρά αντικείμενα που κρατούσαν, τα ιερά κάμπανα και να κραυγάζουν, οι δάδες των ιερέων περιφέρονταν με ταχύτητα και ουρλιαχτά γύρω από τον βωμό.

-Νύχτωσε νωρίς, νύχτωσε ξανά!

Ο  Ιεροφάντης πλησιάζει τους μύστες και τους ιερείς και τους ραντίζει με καθαγιασμένο νερό και φύλλα δάφνης δεμένα πάνω σε κέρατα ταύρου, είναι το τελευταίο τελετουργικό καθαγιασμού του χώρου, η Δαδούχος περνάει και ελέγχει ένα-ένα τα ιερά σκεύη, ότι είναι καθαρά και εν τάξει, Ιερό Άγαλμα του Θεού, Σκήπτρο, χιτώνια Ιερέων και Μυστών, Βιβλίο Όρκων και Μελών, θυμίαμα, χέρνιψ, κέρνοι, λίκνα, δάδες, θύρσοι, στεφάνια, στρόφια, κορδέλα, ζώνες, βαφή, λουλούδια, μύρο, ψαλίδι, τρόφιμα, κυκεών, πέλανος, γάλα, μέλι, οίνος. 

Μόλις τελείωσε ο έλεγχος κάλεσε την Δαδούχο να ρωτήσει την αμύητη εάν είναι έτοιμη για την Ιεροπραξία και εάν πληροί  όλες τις προϋποθέσεις για να λάβει μέρος και να τελειώσει την τελετή για την είσοδο στην Ουράνια Πολιτεία.    

Οι μύστες συνέχιζαν ακάθεκτοι τους ψαλμούς τους…

-     Εκάς οι βέβηλοι, εκάς οι βέβηλοι……
 
Συνεχίζεται ....
Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά που όλο αυτό τον καιρό αγκαλιάσατε το εγχείρημα μου, υπόσχομαι πως θα το δείτε ολοκληρωμένο στις προθήκες των Βιβλιοπωλείων....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την καλή σας την κουβέντα