Σάββατο, Ιουνίου 15, 2013

Ταμπέλες...





 
 
Αλήθεια  τι είναι αυτό που μας κάνει να βάζουμε ταμπέλες στους ανθρώπους έχετε αναρωτηθεί ??? Τι είναι αυτό που μας «χτυπάει» πάνω σε κάποιον και τον οριοθετούμε μέσα σε ένα χαρακτηριστικό??? Το όνομά του? Το πρόσωπό του? Η καταγωγή του? Αν είναι ψηλός? Κοντός?




Το βέβαιο είναι πως το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε σε κάποιον είναι η εξωτερική του εμφάνιση, η οποία κακά τα ψέματα παίζει μεγάλο ρόλο «στο μάτι του μυαλού», αν κάποιος μας συστηθεί με το όνομα Αγάθος Σαχλαμαρόπουλος σίγουρα δεν θα γελάσουμε με το χαίρω πολύ, αλλά με το που θα απομακρυνθούμε δλδ. στα επόμενα 5 λεπτά, τι και αν ο έρμος ο κ. Σαχλαμαρόπουλος έχει ένα απίστευτα καλλιεργημένο πνευματικό επίπεδο, τον έχουμε καταδικάσει άμα τη εμφανίσει.

Είστε σε μια συνεστίαση και ξάφνου εμφανίζεται μια κυρία σαφώς κοντή, σαφέστατα παχουλή, με απίστευτα μεγάλη μύτη, χοντρά γυαλιά μυωπίας,  μια ελιά πάνω στη μύτη της και ένα περπάτημα κάπως χαρωπό, όχι δεν θα γελάσουμε αμέσως διότι υπάρχει και ένα επίπεδο βρε αδερφέ, αλλά με τους διπλανούς μας σίγουρα θα το σχολιάσουμε, ώσπου ξάφνου διαπιστώνουμε πως η εν λόγω κυρία έχει αναλάβει να φιλοτεχνήσει τον ανδριάντα του Ομήρου στο λιμάνι της Χίου και την αναβίωση των Ομηρικών.

Είμαστε Ελληναράδες και τιμή μας και καμάρι μας και κοίτα πως αντιμετωπίζουμε το γεγονός το παιδί μας, ο φίλος μας, η φίλη μας,  κάνει σχέση με έναν άνθρωπο από μια άλλη χώρα εκτός από αυτές του ανεπτυγμένου κόσμου…. «Αμάν …με αυτόν/ή πήγε και έμπλεξε? Χαθήκαν οι Έλληνες/νίδες!!! Μωρέ θα του/της τα φάει όλα και θα τον/την παρατήσει δεν είναι εντάξει άνθρωποι αυτοί!!! Τια και αν ο έρμος ή η έρμη από την μη ανεπτυγμένη χώρα αγαπά τους προαναφερθέντες!!! Του βάζουμε και ένα κοινωνικό αποκλεισμό και είμαστε μια χαρά στον μικρόκοσμό μας.

Γιατί?? Αναρωτηθείτε !!! Αν ήσασταν εσείς αυτός ο άνθρωπος, αν είχαν εσάς στην άκρη, απλά λόγο των χαζών και κενών περιεχομένου ταμπελών !!!

Αν το περιθώριο ήταν τόσο μικρό και συνάμα τόσο μεγάλο όσο μια λέξη που ακούει στο όνομα ΑΠΟΔΟΧΗ μας έκανε καλύτερους ανθρώπους????

Σε τούτο το σύμπαν όλοι είμαστε χρήσιμοι, όλοι είμαστε απαραίτητοι, κανείς δεν περισσεύει, το χέρι που θα απλωθεί στην ανάγκη μπορεί να είναι του Σαχλαμαρόπουλου, της κυρίας της χοντρής με την ελιά στην μύτη, του μη από ανεπτυγμένη χώρα προερχόμενου.

 

Με εκτίμηση

Αλήτισσα του Σύμπαντος                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την καλή σας την κουβέντα