Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2014

Για όλους τους Ιππότες της Ψυχής ...



Για την αγάπη των Ιπποτών, από ένα μικρό κόκκινο μαντήλι δεμένο στον αριστερό καρπό, σύμβολο της αφοσίωσης και του γυρισμού, μέχρι τη Λήθη της ουτοπικής Μάχης .... και ποιος δεν αγάπησε τους Ιππότες? Εγώ προσωπικά τους λάτρεψα...


Και κάπως έτσι καλησπέρα...



Ένα ακόμα απόγευμα με καλή μουσική, ζεστή σοκολάτα και παρέα τα ταξίδια μέσα από την περιπλάνηση... Μια γλυκιά καλησπέρα σε όλους τους Αλήτες!!!
   

Πέμπτη, Ιανουαρίου 23, 2014

-«Αν δεν καώ εγώ –αν δεν καείς εσύ- πως θα γενούνε τα σκοτάδια φως;»




Έρωτας, έτσι απλά από το τότε στο τώρα...
Δεν διαλέγει ποιον, δεν επιλέγει το πότε, δεν νιάζεται για το γιατί....
Με ρωτάς πώς τρελάθηκα. Έγινε έτσι.
Μια μέρα, πολύ πριν γεννηθούν οι Θεοί, ξύπνησα από ένα βαθύ όνειρο
και ανακάλυψα πως είχαν κλέψει όλες μου τις μάσκες.
Τις επτά μάσκες που είχα χρησιμοποιήσει σε επτά ζωές.

Χαλίλ Γκιμπράν.

Τετάρτη, Ιανουαρίου 22, 2014

Η Χώρα των Ηρώων...




Συνέχεια…

Ξάπλωνε σιγά – σιγά και το κορμί του άφηνε στα χέρια και στα φιλιά. Μέχρι που τα μάτια του μόνο ουρανό έβλεπαν. Το στοιχειό της συνείδησης είχε τα ρούχα της κορυφής, όπου και ήταν η φυλακή των Γηραιών. Τα κορμιά πάνω του δεν τον άφηναν να κουνηθεί, οι μυρωδιές από το τραπέζι τον τράβαγαν, και η γεύση του κρασιού από τα στόματα των γυναικών του μέθαγαν το μυαλό και η κορυφή εκεί. Τινάχτηκε. Τα κορμιά έπεσαν από πάνω του και το μυαλό του καθάρισε.

Τρίτη, Ιανουαρίου 21, 2014

Ο φιλόσοφος Αμπελοφιλοσοφίδης προτείνει...





Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ποστάρουν αρχαία ρητά δηλώνοντας ευθαρσώς τη συμπάθεια ή την αντιπάθεια τους για κάτι, άλλοι πάλι επειδή βαριούνται να δουν λίγο το μέσα τους, σαν άλλοι Κύρος Γρανάζις, ανακαλύπτουν εκ νέου ρητά λέγοντας με λίγα λόγια αυτός / η είμαι και σε όποιον αρέσω. Και γιατί ρε φιλαράκι δεν το λες όπως είναι και κοτσάρεις τον έρμο τον Αρχαίο που αυτός ξέρει τι λέει, που το λέει, γιατί το λέει και σε ποιον το λέει?

Εμείς οι ίδιοι καθαρά από μόδα ανακαλύπτουμε την Γνώση, το Φως, τη Σοφία (όχι την Καρβέλα) χωρίς στην ουσία να μην είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το μέσα μας. Εμείς οι ίδιοι που δεν ξέρουμε που ανήκουμε, στο βοσκό, στο μαντρί, στο Λύκο, ανακαλύπτουμε Σωτήρες που στο τέλος θα μας δώσουν να καταλάβουμε πως μη Σωτηρία της Ψυχής είναι μεγάλο πράγμα και ξεκινάει πρώτα από μέσα μας και αντανακλάται έξω. Διότι το Φως, η Γνώση, η Σοφία (και ουχί η Καρβέλα) είναι καθαρά υποκειμενική δράση και μετέπειτα η αντιστοίχηση των Γνώσεων τόσο επικοινωνείτε όσο και διαλαλείται. Πριν λοιπόν σηκώσουμε τη Σημαία, το άλμπουρο, ή όπως αλλιώς το λέμε της προσωπικής Επανάστασης σε ότι αφορά άλλους, να κοιτάγαμε πρώτα μέσα μας να δούμε τι καταλαβαίνουμε και τι όχι;


Βαθιά φιλοσοφημένο το άσμα που ακολουθεί με την ελεύθερη βούληση της κατά το δοκούν απόδοσης.


Α και να μη το ξεχάσω, Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε.


« Όποιος δεν ξέρει και δεν ξέρει πως δεν ξέρει, είναι τρελός, απόφυγε τον.


Όποιος δεν ξέρει και ξέρει πως δεν ξέρει, είναι παιδί, μόρφωσέ το.


Όποιος ξέρει και δεν ξέρει πως ξέρει, κοιμάται, ξύπνα τον.


Όποιος ξέρει και ξέρει πως ξέρει, είναι σοφός, ακολούθησε τον».

Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2014

Η χώρα των Ηρώων.





Από τη χώρα των Ηρώων έφτασαν τα νέα και δεν ήταν καθόλου ευχάριστα.

Οι πόλεις έπεφταν οι μία μετά την άλλη και βοήθεια δεν έρχονταν από πουθενά. Τα πλοία γυρνούσαν με μαύρα πανιά. Τα κάστρα γκρεμίζονταν και ελπίδα από πουθενά.



Είπαν οι Άρχοντες χρησμό να πάρουν και να κάνουν σπονδές. Οι Θεοί είχαν γυρίσει αλλού το πρόσωπο και κανείς δεν ήθελε να βοηθήσει.

Πρωί ξεκίνησαν να πάνε στο Μαντείο και έφτασαν βράδυ, απέδωσαν Τιμές και δώρα, θυσίες και αναθέματα και το άλλο πρωί πήραν τον χρησμό… « Να επιστραφεί αυτό που κρύφτηκε ψηλά μαζί με τη Γυναίκα που διώχθηκε μακριά», έφυγαν με κατεβασμένο κεφάλι οι Άρχοντες, κανείς δεν πίστευε αυτό που χρήστηκε, Να επιστραφεί αυτό που κρύφτηκε ψηλά μαζί με τη Γυναίκα που διώχθηκε μακριά », ποιος θα το έκανε; Ποιος θα πήγαινε να τη φέρει; Πώς να επιστραφεί αυτό που είχε κρυφτεί; Αν πέσει σε χέρια βέβηλα; Ποιος θα το προφυλάξει; Στο δρόμο για το γυρισμό μαντατοφόροι από τις πόλεις πήγαιναν τα νέα των Αρχόντων να φύγουν όλοι από τις πόλεις, να ερημώσουν όλα, να μη μείνει τίποτε που να θυμίζει χώρα. Όσο πλησίαζαν έβλεπαν να καίγονται τα πάντα και άνθρωποι να φεύγουν με κατεβασμένο το κεφάλι. Άνδρες, Γυναίκες, Γέροι, Παιδιά έπαιρναν το δρόμο του μισεμού και αλλού να πάνε. Τα σπίτια τα κτήρια, τα σπίτια, τα ιδρύματα, οι βιβλιοθήκες όλα στάχτη.

Ένας μόνο Βασιλιάς προσπαθούσε το χρησμό να καταλάβει, ήταν νέος σε ηλικία και ακόμα πιο νέος στην αρχηγεία, μάταια ρωτούσε, ακόμα πιο μάτια παρακαλούσε να του πουν οι Αρχαιότεροι, κανείς όμως δεν έβγαζε μιλιά.

 Έφτασε μόνος και τελευταίος στη χώρα του, κοίταζε ένα γύρω την ομορφιά και το κάλος της και δεν του πήγαινε καρδιά να την ξεριζώσει από το χάρτη της ψυχής του και των ανθρώπων του, ένιωθε υπεύθυνος για τα πάντα, από τη ροή του ποταμού μέχρι και το κελάιδισμα των πουλιών. Δυο μέρες και δυο νύχτες άυπνος τον έτρωγε η αγωνία μέχρι που το πήρε απόφαση, θα πήγαινε να ζητήσει βοήθεια για το χρησμό από τους Γηραιούς της χώρας, έφτανε μόνο να μπορέσει να πάει εκεί που τους είχαν φυλακίσει.
Εντελώς μυστικά και χωρίς να πει τίποτε σε κανένα ξεκίνησε για το Βουνό της Λήθης. Το μόνο που παρακάλεσε το Λαό του, με πρόσχημα πως πάει για καινούργιο χρησμό, ήταν να μη φύγει κανείς αν δεν γυρίσει σε δεκατέσσερις μέρες, την δέκατη πέμπτη ήταν ελεύθεροι να κάνουν ότι θέλουν θυμόταν ήταν πως όσοι είναι οι Γηραιοί τόσες και οι μέρες για να φτάσεις εκεί. Οι Γηραιοί ήταν εφτά. Πέρασε μέσα από ποτάμια, λίμνες, χαράδρες, χτύπησε και χτυπήθηκε από θηρία που φυλούσαν τα περάσματα και τις εξόδους μέχρι που έφτασε. Στους πρόποδες της Λήθης μια γριά Γυναίκα του είπε πως για να φτάσει στη φυλακή θα έπρεπε να αφήσει το άλογό του κάτω ως ενέχυρο και να πάει με τα πόδια. Υπολόγισε πως του έμεναν δυο μέρες και τον έπιασε πανικός. Πως θα έφτανε επάνω με πόδια; Μα η γριά ήταν σαφής, « το άλογο θα μείνει εδώ, αλλιώς θα σου πάρω σαν ενέχυρο τη ψυχή» . Άφησε το άλογο και άρχισε να ανεβαίνει , όσο πιο δύσκολος ο δρόμος τόσο πιο γρήγορα ήθελε να ανέβει. Του έμεναν ακόμα δύο μέρες.
Ένα βήμα πριν φτάσει γυναίκες από το πουθενά εμφανίστηκαν μπροστά του, ήσαν γυμνές και κύκλο έκαναν και μέσα τον έβαλαν, τον παρακαλούσαν μαζί τους να ξαπλώσει και να τα ξεχάσει όλα, κάτω από ένα δέντρο τραπέζι γιορτινό του είχαν στρώσει με λογιών φαγητά και το κρασί έρεε άφθονο. Του γελούσαν τον χάιδευαν και τραγούδια του έλεγαν γλυκά. Μια από αυτές έπεσε πάνω του και άρχισε να τον φυλάει τρελά, τον έγδυναν όλες μαζί και τον ξάπλωσαν στο χορτάρι. Γελούσαν, χάιδευαν και τραγουδούσαν και πάλι από την αρχή, ένα ερωτικό γαϊτανάκι που όλες οι κορδέλες ήταν μπλεγμένες. Άρχισε να τρελαίνεται και να θέλει να ξαποστάσει λίγο, είχε τόσο κουραστεί Πόσο τις ποθούσε, πεινούσε τόσο το κορμί του από τα χάδια τους, ήθελε να ξεκουραστεί για λίγο, είχε χρόνο, είχε ακόμα δύο μέρες και ήταν κοντά, πολύ κοντά.

Συνεχίζεται…..    

Δευτέρα, Ιανουαρίου 06, 2014

Αγάπη από Άστρα... συνέχεια







... συνέχεια...

Ζυγός

Μέσα στο 2013 πήρατε, πήρατε, πήρατε. Τι πήρατε όμως? Καρδιές κυκλοφορούν στο Σύμπαν και τραγουδούν « Στα ‘δωσα όλα και έμεινα στον άσσο έτσι θέλησα να σου εκφράσω πως τη μέρα που θα φύγεις θα καταστραφώ» ίσως να ήταν και καλό που φύγατε γιατί στην παρούσα φάση δεν θα μπορούσατε να δεθείτε. Το πρώτο τρίμηνο λοιπόν και με τον Άρη στο ζώδιό σας τα Συμπαντικά μαθήματα δίνουν και παίρνουν, δε σας τιμωρεί κανείς μη παραπονιέστε απλά εισπράττετε ότι δώσατε. Αρχίζετε να σκέφτεστε πως κάτι δεν πάει καλά με την σχέση σας? Δεν έχετε άδικο για ξαναψάξτε το πριν πάρετε αποφάσεις ζωής (γάμους, αρραβώνες, συμβιώσεις.) Μη σας παίρνει η χαρά διότι το καλοκαίρι δείχνει τα δόντια του και « Πάλι μόνος/ η μου θα μείνω, θα πληγώνομαι, θα σβήνω. Μόνος /η θα παραμιλάω, μόνος/ η θα την/ τον αγαπάω.» Παρόλα αυτά το Φθινόπωρο σας χαμογελά και πάλι και ένας έρωτας από το παρελθόν έρχεται να σας δείξει «Μα δεν τελειώσαμε Δε γίνεται σου λέω, δεν τελειώσαμε Το χρόνο απλά για λίγο τον παγώσαμε Αυτό θυμάμαι, αυτό είπες πριν χαθείς» Αρκεί να δείτε τι κάνατε και πως θα τον/την ξανακερδίσετε. Ο Χειμώνας σας βρίσκει ώριμους και κατασταλαγμένους να ζήσετε αυτό που θέλετε, όπως το θέλετε, όπως το θέλετε.



Σκορπιός

Προτείνω να γράψετε βιβλίο με τίτλο «τι μου έμαθε το 2013» και εκεί κάπου μεταξύ επίλογου και τελευταίων γραμμών γράψτε «Πονάει η αγάπη μάτια μου πονάει εγώ το ξέρω απ’ όλους πιο καλά πονάει όταν σ’ αφήνει σαν τη θηλιά σε πνίγει πονάει η αγάπη μάτια μου πονάει!» Εκεί φτάνει πάμε για άλλο βιβλίο με τίτλο « τι μου έδωσε το 2014» μέσα στην τρέλα το νέο έτος μας δείχνει πως μέσα από το απόλυτο Τίποτα γεννιέται το Κάτι… μιας και αγαπάτε το μύθο του Φοίνικα δείτε τον δε 4D να παίζει στη ζωή σας με πρωταγωνιστές εσάς. Το πρώτο τρίμηνο με διαβαστάρι «τι δεν πρέπει να ξανακάνω» αγαπάτε τις πληγές σας και ξεκουράζετε την ψυχή σας. Την Άνοιξη ένας αλήτης έρωτας έρχεται να σας παρασύρει και να σας δείξει πως δεν είναι όλοι/ες ίδιοι . «Τραβάω λοιπόν σ’ όλα μια κόκκινη γραμμή σβήνω μια αγάπη που ‘χε λάθος διαδρομή» Νέο μυαλό νέα όρεξη για όλα. Η κίνηση της σπείρας έχει πάρει την τελική της μορφή και η νέα αγάπη γεννιέται. Εδώ αφήστε τις καχυποψίες και τα συμπαντικά τεστ και αφεθείτε. Το καλοκαίρι με το Δία στον Καρκίνο και μετά στο Λέοντα όλες οι αισθήσεις σας είναι σε συναγερμό. Φθινόπωρο ξεχνάτε τα πάντα και θέλετε να δείτε πως είναι να είσαι ευτυχισμένος/η. Εκεί στο Χειμώνα φεύγει και ο Κρόνος και το πάρτι των Χριστουγέννων ξεκινά με τα κάλαντα προς την ελευθερία. Ζείστε το σας αξίζει.


Τοξότης.

Προετοιμασία για την αγάπη με λίγα εμπόδια για εσάς φέτος. Αγαπάτε και αγαπάτε πολύ όταν το θέλετε, όποτε το θέλετε και όπως το θέλετε. Κάντε και φέτος πραγματικότητα, μη σας φοβίζει ο Κρόνος, είναι δάσκαλος και στα απλά και στα σύνθετα. Το πρώτο τρίμηνο φοράτε το xl σε νούμερο διάθεσης για να… (με ότι αυτό τραβάει από κάτω) Bonus αγάπης για την Άνοιξη και το καλοκαίρι με τραγούδια τύπου «Αυτοκολλητάκι μου να το θυμάσαι το καρδιοχτυπάκι μου για πάντα θα `σαι και πια το ξέρω, εμείς οι δύο χώρια δε ζούμε ούτε λεπτό αυτοκολλητάκι μου σε αγαπάω» και καλά κάνετε σας αξίζει να το νιώθετε. Το φθινόπωρο κάτι ζήλειες ένθεν κα κίθεν χαλάνε λίγο την μαγεία της στιγμής και η μουρμούρα πάει να χαλάσει τις στιγμές. Ψυχραιμία φίλοι Τοξότες και χαλαρώστε. Το χειμώνα μη βάλετε σε κίνδυνο ότι αξίζει και το έχετε αποφασίσει. Πάρτε απόφαση για ένα γάμο μετά την Άνοιξη και ενώ για συμβίωση ανοίξτε τα παράθυρα και αλλάξτε κουρτίνες μετά το καλοκαίρι του 2015.

Αιγόκερως

Μη ψειρίζετε και πολλά – πολλά γιατί όποιος πάει για πολλά χάνει και τα λίγα. Στην αγάπη δε μετράνε οι πιστωτικές κάρτες και τα Μαθηματικά, μετράει η Χημεία, η Φυσική και η Βιολογία. Αφεθείτε το πρώτο τρίμηνο και ξεσαλώστε (?) την Άνοιξη. Το καλοκαίρι με τον Δία στο Λέοντα αρχίζουν οι κουτσουκέλες και το άσμα που τραγουδά το ταίρι σας αλλά και εσείς σε ρε μινόρε είναι «Να με παίρνανε τα σύννεφα οι άνεμοι τα κύματα να με παν σε ένα έρημο νησί Να γλιτώσω από τις ζήλιες σου…» Άδικα?? Όχι, αφού παίζει το ματάκι σας. Το φθινόπωρο καταλαγιάζουν όλα και είτε μόνοι, είτε ζευγάρι πάτε για τα καλύτερα αγαπώντας τους πάντες και τα πάντα. Είστε ιδιαίτερα τυχεροί αυτή τη χρονιά στα αισθηματικά και το ζείτε στο έπακρο.

Υδροχόος

Ο έρωτας έρχεται από τη δουλειά ή από τον κοινωνικό περίγυρο. Αν είστε παντρεμένοι προσέξτε ιδιαίτερα διότι θα σας συνεπάρει και θα σας συνεκώσει ή όλη κατάσταση και να χαλάσετε την οικογενειακή σας ηρεμία. Αν είστε αδέσμευτοι τότε χαρείτε το μαζί με όλο το γραφείο ή όλη την παρέα. Το πρώτο τρίμηνο η αγάπη σας παίζει με την Συμπαντική της τραμπάλα. Την Άνοιξη μαζί με τα λουλούδια ανθίζει η ιδέα του παιχνιδιού της αγάπης. Το καλοκαίρι απαλλαγμένοι από ενοχές ζείτε το ακίνδυνο πολύ επικίνδυνα, μην ακούτε πρέπει και μη, αν εσείς είστε αποφασισμένοι τότε αδράξτε τη στιγμή. Ένας μικρός χωρισμός θα σας ταράξει για λίγο αλλά…. Το φθινόπωρο « Μεγάλη στιγμή Τώρα είναι η πιο μεγάλη στιγμή Είμαστε και πάλι μαζί Πλάι εγώ κι εσύ Η πρώτη βραδιά Που σ’ αγγίζω πάλι η πρώτη βραδιά Της καρδιάς μου είσαι καρδιά φίλα με ξανά» Το χειμώνα θα χρειαστείτε ψυχραιμία να δώσετε να καταλάβει το έτερο ήμισυ τι θέλετε και πότε. Θα πρέπει να ξέρετε πως ο άλλος/η δεν είναι βοηθός φακίρη, φορέστε τα γιορτινά σας και χαρείτε το 2015 που υπόσχεται πολλά.

Ιχθύες

Το πρώτο τρίμηνο τραγουδάτε «Τέρμα τα λάθη πια, δε θα πέσω στη φωτιά, δε θα σε ξαναδώ, άλλο δεν υποχωρώ. Τώρα θα δεις κι εγώ απ’ το ο σπίτι μου θα βγω. Τώρα θα δεις κι εγώ πάλι θα ερωτευτώ. Αυτό που είδα πάλι δεν σ’ το συγχωρώ.» Πετάτε από πάνω σας οτιδήποτε ψεύτικο και δεν σας ταιριάζει. Μια ερώτηση συνέχεια θα είναι στο μυαλό σας και θα το κοινωνείτε κιόλας λέγοντας Δικαίωμά μου δεν είναι??? Και ναι είναι αρκετά ταλαιπωρηθήκατε? Άνοιξη και καλοκαίρι τόσο ο Δίας στον Καρκίνο και μετά στο Λέοντα, σας δείχνει την τελική μορφή που θα έχει το υπόλοιπο του 2014. Οι πληγές έκλεισαν η καρδιά σας ηρέμησε και τώρα μπορείτε να πάρετε. Το Φθινόπωρο σας βοηθά να καταλάβετε τι θέλει το έτερον ήμισυ από εσάς και καλό θα ήταν αν θέλετε να σκεφτείτε το ενδεχόμενο ενός γάμου ή μιας συμβίωσης. Το Χειμώνα συμπαρασταθείτε σε οτιδήποτε έχει μπει στο μυαλό σας και ζήστε έντονα, το 2015 υποκλίνεται μπροστά σας.


Αγάπη από Άστρα





Τα ερωτικά των ζωδίων για το 2014.

Γράφει Διάττων Αστέρας.

Τα πάρε Δώσε των Άστρων στην αγάπη για το 2014.



Κριός

Η γενική εικόνα των Κριών για αυτή τη χρονιά θα είναι ανάμικτη σαν ένα λαχταριστό παγωτό μες το Χειμώνα. Τον Γενάρη και τον Φλεβάρη όσοι θα περπατάτε στα σοκάκια του έρωτα και των σχέσεων θα τραγουδάτε το πάλαι ποτέ διαχρονικό άσμα «Αγάπη μου επικίνδυνη φοβάμαι και τη σκιά σου ερείπιο με κατάντησες με τον άπιστο τον έρωτά σου», η αλήθεια είναι πως φαίνεται να πέφτετε θύματα της λαγνείας ενός ή μιας άπιστης. Ανασκουμπωθείτε και μη το βάζετε κάτω γιατί από Απρίλη και μετά σας έρχεται μια μετωπική σύγκρουση τόσο με το μέσα σας όσο και με το έξω σας. Θα είναι το λακκάκι στο θεληματικό πηγούνι Κριαρίνες ? θα είναι τα μάτια αυτά που θα σας φέρουν τα πάνω κάτω φίλοι Κριοί? Ας έχουμε τα μάτια ανοιχτά.

Πέμπτη, Ιανουαρίου 02, 2014

Το Συμπαντικό 7 στα Άστρα


http://static.in.gr/webstatic//D31395FC34A62EE106AF434A081A822E.jpg




Γράφει: Διάττων Αστέρας.




Καλή Χρονιά Φίλες και Φίλοι ανέτειλε το 2014 μια Χρονιά που λόγο της αριθμητικής ιδιομορφίας της φέρνει μια ..Άλλη Πνοή … τόσο στα Πλανητικά όσο και στα Προσωπικά δεδομένα. Μια χρονιά μεγάλων αλλαγών που θα ξεκινήσουν μέσα από κάθε Άνθρωπο. Κραταιά ερωτήματα αιώνων μοιραία, θα μπουν στην άκρη, και θα ξεπηδήσουν αρχέγονα που με ενστικτώδης κινήσεις θα βρουν ανταπόκριση. Για την ακρίβεια θα λέγαμε πως σε κάθε Άνθρωπο θα ξυπνήσουν μνήμες τέτοιες που θα τον βοηθήσουν να πορευτεί στην Συμπαντικότητα αρματωμένος με Συν είδηση και Συν αίσθημα. Ας δούμε όμως γιατί το επτά είναι ιερός αριθμός.